tuinkunst05@home.nl

 

Informatie

Home Informatie Producten Contact

Fotoboek

Speciale Projecten Links

 

 

 

 

 

Kracht van eenheid.............

Oog voor detail......

en tijdloze vormen .........

 

 

Eenheid, vorm, detail en autonomie

Ambachtelijkheid mag weer gezien worden. Klassieke materialen als steen en smeedijzer worden op een nieuwe wijze gebruikt. En hoogwaardige houtsoorten en gerecyclede ornamenten maken de tuin tot één vloeiende geheel. Klassieke en moderne stijlen versmelten.

Bestaande sfeerelementen en nieuwe tuincreaties smelten samen tot op maat gesneden tuinoplossingen. “Het gaat er uiteindelijk om een eenheid te creëren van tuin en huis, van persoonlijkheid en natuur. Dat is de kracht van een goede tuin.”

“Modern maar met beide benen op de grond”

Het aanbod van tuinproducten is de laatste jaren steeds diverser geworden. De grenzen tussen klassiek en modern zijn vervaagd. Elementen uit de interieurinrichting zijn het territorium van de tuinontwerper binnengedrongen. Tel daarbij op dat de woonomgeving een steeds persoonlijker invulling vereist, en men heeft een onoverzichtelijke kluwen van trenduitingen. De tuinstijl zelf daarentegen is steeds meer puur individueel geworden.

Een zo divers trendaanbod vraagt om deskundigheid om door de bomen het bos nog te kunnen zien. Door ervaring, professionaliteit en een flexibele opstelling onderscheidt een goede tuinontwerper zich.
En dat is precies wat TuinKunst 05 doet. “Laten zien hoe men stijlen kan mixen: bijvoorbeeld klassieke bestrating met zelf ontworpen tuinmeubels. Daarvan een eenheid maken, dat is de Kunst.”

De Kunst van het Genieten

Voor tuinkunstenaar Nico Juchem is het belangrijk dat de gebruiker in staat is van zijn ontwerpen, met tijdloze uitstraling, te genieten. Dat geldt zowel voor zijn tuinontwerpen, -ornamenten, -meubels, beplantingen alsook vijvers. “De essentie is hoe de gebruiker een tuin zal ervaren. Die moet er uiteindelijk van kunnen genieten. Om dat te realiseren is er veel intuïtie nodig. Je moet altijd de balans vinden tussen het karakter van een bewoner en je eigen ideeën.” Het genieten van mooie tuinen en het gezellig vertoeven erin, inspireerde Nico Juchem tevens tot het organiseren van diverse workshops, waaronder biologisch tuinieren en het zelf creëren van vlindertuinen. Een inspiratiebron voor iedereen die op een originele manier in en rondom de eigen tuin wil bezig zijn!

Ieder project van Nico Juchem krijgt een duidelijk eigen stempel. Of er nu een bestaande tuin aan de tijd wordt aangepast, of dat er een compleet nieuwe tuin aangelegd wordt. Kunstwerken om speciale tuinplekken te benadrukken, of als sleutel om een tuin een moderne uitstraling te geven…

Nico Juchem werkt met TuinKunst 05 vanuit zijn studio in Maastricht. Tot haar cliënten rekent TuinKunst 05 zowel particulieren als overheden en bedrijven.

 

 

 

 

 

Neem voor meer informatie contact op met:

TuinKunst 05 - Nico Juchem

Adres: Heerderweg 104 | 6224 LH Maastricht | 0638000035| tuinkunst05@home.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en autonomie